Собствено Търсене

  www.clubpatanjali.net

 За нас
 Клубът
 Дамян
 Занятия
 Отзиви
 Снимки
 Текстове
 Контакти
 Наши книги

 За йога
 Учението
 История
 Галерия асани
 Избрани книги
 Полезни връзки

 Начало

 

Танцуващият Шива Натарадж символизира неспирния танц на всемирната енергия


Наши книги

Заглавие
 ДУХОВНОСТ БЕЗ ВИКАЛПИ
Автори
 Дамян Василев,
 Димитър Пройнов
Издадена
 26-06-2013
Издателство
 Нима
Формат
 А5
Брой страници
 244
Корица
 Мека, гланц
ISBN
 978-619-162-229-0
Цена
 24 лв.
Наличност
 ДАПОРЪЧАЙTE КНИГАТА

Можете да поръчате книгата в онлайн книжарницата на www.izdavam.com. Опциите за плащане са: с наложен платеж (т.е. когато дойде куриера и Ви донесе книгите Вие му плащате съответната сума), чрез epay и по банков път.

Поръчки на две или повече книги се доставят безплатно до всеки адрес в България (в процеса на попълване на формата системата извежда цена за доставка, но впоследствие я анулира).

В случай, че възникнат проблеми с поръчката или се намирате извън България, пишете на support@izdavam.com.


ФЕЙСБУК

Посетете фейсбук страницата на книгата:
facebook.com/DuhovnostBezVikalpi


СВАЛЕТЕ ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ ГЛАВИ


ВЕРСИИ, ПОДХОДЯЩИ ЗА КОМПЮТРИ С
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА РАЗЛИЧНА ОТ WINDOWS


"Тези лекции трябва да се заковат на всеки източен портал и всеки,
който иска да влезе там, да ги прочете най-малко три пъти"

доц. д-р на философските науки Пламен Градинаров,
/преводач и издател на Йога даршана/

Какво не е наред с псевдонауката, окултизма и конспиративните теории? Защо толкова хора попадат в клопката на гуру култовете? Какви са опасностите от строенето на разточителни метафизични замъци? Как да се предпазим от политически и религиозни крайности? Отговорите на тези и други въпроси ще откриете в настоящата книга, базирана на лекционен курс, изнесен през 2012 г. в Йога клуб "Патанджали" от Димитър Пройнов. Тя ще ви провокира към размисъл и критично преосмисляне на цяла плеяда от популярни схващания.

ДАМЯН ВАСИЛЕВ е едно от най-уважаваните имена в българската йога общност. Той поставя началото на своята практика преди повече от половин век. През втората половина на 70-те взима участие в първата секция по йога в Пловдив. През 1987 г. основава най-стария действащ йога клуб под тепетата - "Патанджали". Две години по-късно сътрудничи активно при създаването на Българската федерация по йога. През 1997 г. Дамян завършва курс за учители по йога към катедра "Следдипломна квалификация" на НСА. Става първи абсолютен шампион на стартиралото през 1996 г. Национално първенство (въпреки това намира спортния елемент за противоречив и предпочита да гледа на йога състезанията като на своеобразни приятелски срещи). За първи път у нас провежда систематични лекции по адвайта веданта, раджа йога, будизъм и дзен.

ДИМИТЪР ПРОЙНОВ съчетава своите йога занимания с широките си интереси в областта на философията, историята и икономиката. Завършва с пълно отличие две магистратури - "Математика" в ПУ "Паисий Хилендарски" (петгодишна) и "Философия и култура на Изтока" в СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на курсовете "Йога сутра" и "Индийските даршани".

   
Начало |  Клубът |  Дамян |  Занятия |  Отзиви |  Снимки  |  Текстове  |  Контакти  |  Наши книги 
Учението |  История |  Галерия асани |  Избрани книги |  Полезни връзки